بررسی ویژگی های شفت پایه دار

امتیاز دهید.

شفت پایه‌دار  نوعی شفت است که برای تقویت بیشتر در قسمت زیرین دارای پایه یا زیره است و به همین دلیل به آن شفت زیره‌دار نیز می‌گویند.

این مدل شفت‌ها به علت خاصیت پایه‌دار بودن می‌توانند بارهای عرضی بیشتری را تحمل کنند. شفت‌های زیره‌دار در انواع مختلف سایز و پایه تولید می‌شوند.

دو مدل که بیشتر در بازار خرید و فروش می‌شوند SBS و SBR نام دارند. کاربرد این مدل شفت‌ها در صنعت CNC، ساخت دستگاه‌های پرینتر سه بعدی و ماشین‌سازی است.

در این مقاله با شفت‌های زیره‌دار بیشتر آشنا می‌شویم.

گفتیم که شفت تقویت‌شده با زیره یا پایه را شفت زیره‌دار می‌گویند. این نوع شفت‌ها انواع مختلفی دارند.

به عنوان مثال شفت با قطر 30  از نوع زیره‌دار شفتی است که دارای قطر ۳۰میلی‌متر است و یک پایه آلومینیومی نیز دارد. بسته به نوع کاربرد، این نوع شفت در قطرها و پایه‌های مختلفی تولید می‌شود.

جهت اطلاع از انواع آن و خرید شفت متناسب با پروژه و نوع کاربری خود با کارشناسان مجموعه پویا استیل تماس بگیرید.

بررسی ویژگی های شفت پایه دار  

شفت زیره‌دار مانند انواع دیگر شفت‌ها اغلب در صنایع مختلف وظیفه انتقال‌دهنده قدرت را بر عهده دارد.

جنس آلیاژ به کار رفته در ساخت این مدل شفت نیز فولاد تقویت شده است. شفت‌های زیره‌دار بسته به  موقعیتی که قرار است استفاده شوند از جنس سرامیک یا کروم تولید می‌شوند.

به شفت پایه‌داری که با کروم روکش شده است شفت ‌هاردکروم می‌گویند، زیرا با کمک پوشش کروم به شدت سخت‌کاری شده است.

شفت ‌هارد‌کروم‌ها بیشتر مناسب بارهای عرضی کم یا با طول کوتاه طراحی شده‌اند، بنابراین اغلب در ساخت دستگاه پرینتر سه‌بعدی به‌ کار می‌روند.

در صورتی که بخواهید از آنها برای بارهای با عرض زیاد استفاده کنید یا طول شفت را زیاد کنید باید حتما با کمک پایه آن را تقویت کنید.

پایه‌های آلومینیومی نگهدارنده به کمک پیچ متصل می‌شوند. برای اتصال در پایه سوراخ‌هایی از قبل تعبیه شده است و فقط کافیست با پیچ، شفت و پایه را به هم متصل کرد.

این مدل شفت تحمل بار زیادی دارد و نصب آن نیاز به تجهیزات خاصی ندارد.

بررسی ویژگی های قفل کن شفت

شفت پایه دار

بررسی طراحی ظاهری شفت زیره‌دار

شفت پایه‌دار  از نظر طراحی ظاهری بدین شکل است که قسمت وسط آن قطر زیادتری دارد و هر چقدر به طرفین آن نزدیک شوید از قطر آن کم می‌شود.

هدف از این کار خروج راحت اجزا از دو سر آن است. سرهای دو طرف شفت طول کمتری دارند تا هنگام کار کمتر جابه‌جا شوند و حرکت اضافه نداشته باشند.

اگر شفت طول زیادی داشته باشد و بارها به صورت چندبخش روی آن قرار گرفته باشند با استفاده از یاتاقان‌های بیشتر، این بارها کنترل می‌شوند.

به طورکلی حتی با افزودن یاتاقان‌های اضافی به شفت فقط یکی از آنها مسئول تحمل بار محوری است. با این کار در صورتی که در اثر انبساط ناشی از تغییر دما تنش ناخواسته در محور رخ دهد، قابل کنترل است.

بررسی تفاوت های شفت هارد و نوع هارد کروم

شفت ‌هارد و شفت ‌هاردکروم از نظر قیمت با هم تفاوت دارند. علت این تفاوت قیمت در میزان مواد به کار رفته، نوع جنس مواد و کیفیت است.

از نظر ظاهری برای تشخیص این دو مدل شفت می‌توانید قطر آن‌ها را بررسی کنید. شفت‌ها با یک لایه کروم روکش می‌شوند تا مقاومت سطح آنها زیاد شود.

در شفت‌ هاردکروم ها، آبکاری بیشتری روی آنها انجام می‌شود و بنابراین ضخیم‌تر هستند. در این مقایسه حتما باید هر دو شفت ‌هارد و هاردکروم متعلق به یک برند باشند تا از نظر ظاهری بتوانید با تفاوت قطر، نوع آن‌ها را تشخیص دهید.

نکته دیگری که در ظاهر شفت ‌هاردکروم وجود دارد شفافیت و صیقلی بودن سطح آن است که حتی با گذشت زمان باقی می‌ماند.

شفت ‌هارد به مرور زمان شفافیت خود را از دست می‌دهد و احتمال زنگ‌زدگی در آن وجود دارد. با توجه به مطالبی که بیان شد تشخیص شفت ‌هارد از شفت‌ هاردکروم کار سختی است و نیاز به تجربه دارد.

شما با خرید از مجموعه پویا استیل می توانید با خیال راحت کالای اصیل متناسب با پروژه خود را دریافت نمایید.

جمع بندی نهایی

شفت پایه‌دار  برای انجام حرکت خطی نیاز به بلبرینگ خطی قطاعی دارد تا به صورت ریلی عمل کند. این شفت را به راحتی میتوان به یک تکیه‌گاه ثابت وصل کرد.

این مدل شفت مناسب برای تحمل بارهای زیاد است. همچنین در ابزارهایی که دقت بالا نیاز دارند و شفت نباید خمش داشته باشد از این مدل استفاده می‌شود.

این مدل شفت‌ها در قطرهای مختلف تولید و عرضه می‌شوند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *