صفر تا صد لوله هیدرولیک

5/5 - (1 امتیاز)

صفر تا صد لوله هیدرولیک

اگر با سیستم های هیدرولیک آشنایی داشته باشید، حتما می‌دانید که لوله هیدرولیک یکی از اصلی ترین بخش های این سیستم محسوب می‌شود. اگر برای طراحی و ایجاد یک سیستم هیدرولیک تلاش کرده باشید، مطمئنا متوجه دشواری و پیچیدگی خاص این کار به نسبت یک سیستم لوله کشی معمولی شده اید. سیالات موجود در لوله‌های تختی که در ساختار سیستم های هیدرولیک قرار دارند، تحت فشار واقع می‌شوند. همین موضوع سبب شده است که وجود کوچکترین ایرادات در این سیستم ها زمینه ساز بروز صدمات و خساراتی جبران ناپذیر شود.

یکی از مهم‌ترین خواص لوله‌های هیدرولیک خاصیت انعطاف پذیری آنها است. این خاصیت زمینه ای را فراهم می سازد که مواد موجود در این لوله‌ها در مکانی مناسب مستقر شوند. بنابراین امکان استفاده از این لوله‌ها در مکان های تنگ یا دارای فواصل طولانی که خمیدگی لوله الزامی است، میسر می‌باشد.

آشنایی با لوله هیدرولیک

لوله‌های هیدرولیک دسته ای از کاربردی ترین انواع لوله‌ها هستند که به منظور جا به جایی مایعات از مکانی به مکان دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. گفتنی است این لوله‌ها که از طراحی ویژه ای برخوردار هستند، موجبات انتقال مایع هیدرولیک را به درون یا میان قطعاتی همچون موتورها فراهم می سازند.

جالب است بدانید که خاصیت هیدرولیکی در این دسته از لوله‌ها قابل تقویت است. پوشش این لوله‌ها با چند لایه تقویتی یکی از رایج ترین اتفاقاتی است که به چشم می خورد. استفاده از لوله‌های مذکور در اغلب سیستم های صنعتی رایج است.

عوامل متعدد و متنوعی در انتخاب ابعاد لوله‌های هیدرولیک دخیل هستند. از جمله مهم‌ترین این عوامل می توان به قطر داخل و خارج لوله و شعاع حداقل خم شدن اشاره کرد.

حال شاید این سوال ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد که اندازه لوله‌های هیدرولیک چگونه تعیین می‌شود؟
جالب است بدانید که اندازه‌این لوله‌ها را بر اساس اندازه قطر داخلی و خارجی آنها مشخص می کنند. منظور از قطر داخلی داخل لوله و منظور از قطر خارجی خارج آن است. از قطر بیرونی به عنوان یک شاخص نسبی برای لوله‌های ساختاری راه یا پلاستیکی استفاده می کنند.

لوله های هیدرولیک

ساختار لوله هیدرولیک

لوله‌های هیدرولیکی در ساختار خود از سه لایه با جنس های مختلف برخوردار هستند. اولین لایه استفاده شده در ساخت این لوله‌ها لوله ای داخلی و بهره مند از مقاومت بالا در مقابل فشار وارد شده از سوی سیال عبوری است. از همین رو لازم است لایه اول به گونه ای انتخاب گردد که جنس آن با سیالات عبوری سازگار باشد. ترکیبات استفاده شده در این لایه عبارتند از لاستیک مصنوعی یا پلی استر. منعطف بودن لوله داخلی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

لایه دومی که در ساختار لوله‌های هیدرولیک وجود دارد، خود از چندین لایه تشکیل شده و بر روی لایه داخلی مستقر می‌شود. لایه مذکور باید به گونه ای طراحی و تولید شود که قادر به تحمل فشار درونی موجود در داخل این لوله‌ها باشد. در واقع می توان گفت که این لایه عهده دار وظیفه هدایت الکتریکی در لوله‌های هیدرولیک می‌باشد.

لایه سوم آخرین و بیرونی ترین لایه استفاده شده در ساختار لوله ی هیدرولیک است. این لایه لوله را در برابر عواملی همچون شرایط جوی، مواد شیمیایی، سایش، آتش سوزی، خوردگی و… محافظت می نماید. جنس این لایه از پلی استر و مقاومت آن بسیار زیاد است.

لوله هیدرولیک بدون درز

انواع لوله هیدرولیک

لوله‌های هیدرولیک در انواع متعدد و متنوعی طراحی و تولید شده و روانه بازار مصرف می‌شوند. در ادامه هر یک از انواع لوله‌های هیدرولیک را معرفی و به اختصار بررسی می کنیم.

لوله‌های فشار پایین

این نوع از لوله‌ها را غالبا در کارهایی با فشار کمتر از 300 پوند بر اینچ مورد استفاده قرار می دهند. استفاده از این لوله‌های هیدرولیک برای عبور هوا، آب، مایعات، روغن روان کننده دارای دمای زیاد و ضد یخ رایج می‌باشد.

لوله‌های فشار متوسط

این دسته از لوله‌های هیدرولیک را عموما به منظور منتقل نمودن روغن های معدنی و هیدرولیک و همچنین امولسیون های آب و روغن مورد استفاده قرار می دهند. لوله‌های فشار متوسط از انعطاف قابل توجهی برخوردار بوده و در ماشین‌آلات سنگینی نظیر کامیون‌ها، تراکتورها و… و فرمان ها و سیلندرهای هیدرولیک با هدف بلند کردن تجهیزات به کار گرفته می‌شوند.

لوله‌های فشار قوی

استفاده از این لوله‌ها در کاربردهای نیازمند فشارهای کاری بالا که محدوده فشار آنها بین 1825 تا 6000 پوند بر اینچ می‌باشد، بسیار متداول است. از جمله مهم‌ترین موارد کاربرد لوله‌های هیدرولیک مذکور می توان به استفاده از آنها در تجهیزات خارج از جاده و ماشین های لباسشویی تحت فشار اشاره کرد.

لوله‌های فشار شدید

این لوله‌ها قوی ترین لوله‌های هیدرولیک موجود در بازار هستند که فشار کاری آنها بین 5000 تا 6000 پوند بر اینچ است. این نوع لوله‌های هیدرولیک را در تجهیزات ساختمانی و ماشین‌آلات سنگین با تغییرات ناگهانی فشار مورد استفاده قرار می دهند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *