لوله های داربستی

امتیاز دهید.

لوله داربستی چیست؟

لوله داربستی لوله سیاه فلزی است که از فولاد و یا گالوانیزه ساخته می‌شود. این لوله‏ها به دو نوع درز دار و بدون درز تقسیم می‌شوند که نوع بدون درز آن، استحکام بیشتری دارد. لوله‌های داربستی با کمک بست‌ها و اتصالات به هم متصل شده و ساختار داربست را تشکیل می‌دهند.

ضخامت‌های متنوعی از این لوله‌ها از جمله ۲، 2.5، ۳ و ۴ میلی‌‌متر ساخته می‏شوند که اندازه ۲ و 2.5 میلی‌متر آن، کاربرد بیشتری دارد. برای آشنایی بیش‌تر با لوله داربستی، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مشخصات لوله داربستی

لوله داربستی (لوله صنعتی)، از مهم‌ترین و کاربردی‌‌ترین تجهیزات مورد نیاز در صنعت ساختمان‌‌سازی است. از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی لوله داربستی، داربست‌های فلزی با اندازه‏های گوناگون ساخته می‌شود. برخی از مشخصات لوله‌­های داربستی به صورت زیر است:

  • تحمل وزن بالا
  • خمش‌ناپذیر
  • ضد زنگ
  • دوام و طول عمر بالا
  • قابلیت شست‌وشو

اندازه لوله‌های داربستی به صورت زیر است:

  • طول لوله: ۳ تا ۶ متر
  • سایز قطر خارجی: ۴۸/۳ میلی‌متر
  • ضخامت دیواره ۳/۲ میلی‌متر

داربست چیست؟

داربست، سازه‌ای موقت و غیردائمی جهت دسترسی به نقاط مرتفع ساختمان است که پس از اتمام کار، جمع‌آوری می‌شود. با استفاده از داربست‌ها می‌توان برج‌ها و آپارتمان‌های چند طبقه با نمای لوکس و لاکچری، پدید آورد. این سازه موقت، از تعدادی لوله داربستی تشکیل شده که توسط بست‌ها و اتصالات محکمی به صورت افقی و عمودی به هم متصل شده‌اند. نحوه برقراری اتصالات و نصب داربست‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چراکه هر گونه سهل‌انگاری در مراحل اجرای داربست، خطرات جبران‌ناپذیر مالی و جانی به دنبال دارد‌.

انواع لوله های داربستی

لوله‌ها از بخش‏های اصلی تشکیل دهنده داربست هستند که ارتفاع آن‌ها از ۳ تا ۶ متر، متغیر است. این لوله‌ها در دو نوع ساخته می‌شوند:

  1. لوله های گالوانیزه

یکی از متریال‌هایی که برای ساخت لوله داربستی به کار می‌رود، گالوانیزه است. لوله‌های گالوانیزه استحکام بالایی داشته و به راحتی می‌توانند وزن کارگر و سایر مصالح و اجسام روی آن را تحمل کنند. این لوله‏ها، به دلیل مقاومت بالا و ضد زنگ بودن، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

  1. لوله‌های فولادی

فولاد یکی از مستحکم‌ ترین فلزهای موجود است که از آن برای ساخت لوله‌های داربستی استفاده می‏شود. استحکام فولاد از گالوانیزه بیش‌تر بوده به همین دلیل گزینه مناسبی جهت ساخت  لوله‌ داربستی هستند. هر دوی این لوله‌ها (فولادی و گالوانیزه)، در دو نوع درز دار و بدون درز وجود دارد. لوله‌های بدون درز، از استحکام و ایمنی بیشتری برخوردارند؛ بنابراین قیمت تهیه این لوله‌ها نیز، بالاتر است.

چه عواملی بر قیمت لوله داربستی موثر است؟

داربست فلزی متشکل از لوله داربستی

حتما تا به حال با گذر از کنار ساختمان‌های نیمه ‌کاره متوجه داربست‌های فلزی شده‌ اید. داربست‌های فلزی در ارتفاع و مساحت‎های گوناگونی در محل نصب می‌شوند که متنوع بودن اندازه داربست، به حجم پروژه ساختمانی بستگی دارد. از جمله موارد تاثیرگذار بر قیمت لوله‌ داربستی به صورت زیر است:

  • جنس لوله داربستی

یکی از مواردی که سبب افزایش و یا کاهش قیمت لوله‌های داربستی می‌شود، جنس آن‌هاست. لوله‌های فولادی به دلیل مقاومت بیش‌تر و طول عمر بالا، در مقایسه با لوله‌های گالوانیزه گران‌تر هستند.

  • وزن لوله داربستی

قیمت لوله‌های داربستی با توجه به وزن آن‌ها تعیین می‌شود. هرچه لوله طول، قطر و ضخامت بیشتری داشته باشد، وزن بیشتری داشته و در نتیجه گران‌تر است. در مقابل اگر وزن لوله داربستی سبک باشد، ارزان است.

  • سایز لوله داربستی

اندازه لوله‌های داربستی، سایز قطر داخلی و قطر خارجی لوله‌ها را تعیین می‌کند. هر چه این اندازه بیش‌تر باشد، قیمت نیز بالاتر می‏رود.

  • ضخامت لوله‌های داربستی

لوله‌های داربستی در ضخامت‌های متنوعی ساخته می‌شود که یکی از فاکتورهای تعیین کننده قیمت است.

نکات ایمنی در رابطه با لوله‌های داربستی

یکی از مشاغل پرخطر در دنیا، کار در ارتفاعات است. داربست‌ها سازه‏های موقت جهت انجام کار در ارتفاعات هستند، بنابراین نکات ایمنی بسیاری در هنگام استفاده از آن‌ها باید صورت گیرد، از جمله:

  • قبل از اتصال لوله داربستی، از سالم بودن آن مطمئن شوید.‌ توجه کنید که لوله نباید دچار خوردگی و زنگ‌زدگی باشد.
  • اتصالات را به خوبی بررسی کنید. هر گونه شل بودن و خرابی در اتصالات، امکان ریزش داربست را به دنبال دارد.
  • نصب و راه اندازی داربست، حتما باید توسط افراد متخصص در این زمینه صورت گیرد. هرگز به طمع پرداخت هزینه کم‌تر، نصب داربست را به افراد غیرمتخصص نسپارید.
  • قبل از استفاده کارگر از داربست، سایر نکات ایمنی و نحوه استفاده از داربست را به او آموزش دهید. از افرادی که ترس از ارتفاع دارند برای کار در ارتفاعات استفاده نکنید.

کلام پایانی

شمار آپارتمان‎ها و مجتمع‌های چند طبقه در حال ساخت، روز به روز در حال افزایش است. یکی از سازه‌هایی که دسترسی به ارتفاعات و هم‌چنین ساخت آپارتمان‌های چند طبقه را میسر کرده است، داربست‌ها هستند.

لولهداربستی، مهم‌ ترین بخش تشکیل‌دهنده داربست‌ها است که توسط اتصالات و پیچ و مهره‌های مستحکمی به هم متصل شده‌اند.

از محکم‌ترین لوله‌های داربستی می‌توان لوله فولادی بدون درز را نام برد. این لوله به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد همواره مورد توجه مهندسین ساختمان قرار گرفته است. لوله‌های داربستی قیمت‌های متنوعی دارند که وزن لوله داربستی یکی از این موارد است.

اگر قصد خرید و یا اجاره داربست‌های فلزی را دارید، بهتر است از طریق شرکت‌های معتبر اقدام کنید. این شرکت‌ها، سایر مراحل نصب و راه‌‌اندازی داربست فلزی را توسط با تجربه‌ترین افراد خود انجام می‌دهند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *