آشنایی با میلگرد کروم، ویژگی ها و کاربردهای آن

امتیاز دهید.

میلگرد کروم چیست؟

میلگرد کروم که از آن تحت عنوان میل کروم یا شافت کروم نیز یاد می‌شود، یکی از کاربردی ترین انواع میلگرد است که تولید آن با استفاده از نوعی آلیاژ کروم صورت می پذیرد. این محصول از درجه سختی بالایی برخوردار بوده و مقاومت بی نظیری در برابر سایش از خود به نمایش می­گذارد. تحمل فشار و رطوبت و مقاومت منحصر به فرد در برابر زنگ‌زدگی از دیگر مشخصه های مهم میل کروم است.

همان طور که اشاره کردیم، این دسته از میلگردها در مقابل نم و رطوبت بسیار مقاوم عمل می کنند. همین موضوع سبب محبوبیت و رواج استفاده از آنها در مکان های مرطوب شده است. جالب است بدانید که کیفیت کروم استفاده شده در ساختار این نوع میلگردها قیمت آنها را چندان تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. اما از تاثیر این مسئله بر قدرت و استحکام میلگردهای مذکور نمی توان چشم پوشی کرد.

جالب و در عین حال لازم است بدانید که کروم یکی از کاربردی ترین عناصری موجود در جدول مندلیف است. این فلز پرکاربرد که به سختی دچار تغییر رنگ می‌شود، خاکستری رنگ است. استفاده از میل کروم در زمینه هایی همچون جوشکاری و یا در مکان هایی که جوش خوردن فلز الزامی است، متداول نمی‌باشد.

آلیاژ استفاده شده در ساختار میلگرد کروم به آن دسته از آلیاژهایی تعلق دارد که به حوزه های خاص و صنعتی مربوط هستند. لازم به ذکر است که جنس زیر ساخت این میلگردها از فولاد CK45 می‌باشد. این فلزات که از روکش کروم بهره مند هستند، عمدتا در تولید جک هیدرولیک و پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند.

مشخصات میلگرد کروم

مشخصات میلگرد کروم

میلگردهای کروم دارای مشخصات متعددی هستند. اگر به ظاهر این میل های کاربردی نگاه کنید، متوجه سطح صاف و یکنواخت آنها خواهید شد. همانگونه که قبل تر نیز گفتیم، این میل ها از مقاومت بی نظیری در برابر سایش برخوردار هستند. همین موضوع سبب رواج استفاده ازآن ها در کاربردهای خاص شده است. جالب و در عین حال لازم است بدانید که شافت کروم را به عنوان یک لایه کاربردی منحصر به فرد و عالی در اغلب خودروها و وسایل حمل و نقل مورد استفاده قرار می دهند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید لایه ای که به عنوان لایه داخلی در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، آهنی است. لایه ای که بر روی این لایه به کار گرفته می‌شود، از جنس کروم می‌باشد. مجموع این لایه ها را به همراه هم تحت عنوان شافت کروم نامگذاری می کنند.

از دیگر ویژگی های مهم میل کروم می توان به مقاومت دمایی عالی آن اشاره کرد. این میل ها تا دمای 400 درجه سانتیگراد مقاوم عمل می کنند. گفتنی است که حتی در صورت فرا رفتن دما از این مقدار نیز این شافت هیچ تغییری در عملکرد خود به نمایش نمی گذارد.

مقاومت در برابر ضربه و خوردگی، مقاومت در مقابل فشار، کیفیت یکنواخت و صافی سطح از دیگر مشخصه های میل کروم است. استفاده از روکش کروم در این میل موجب رواج استفاده از آن در شرایط دارای اصطکاک بالا و محیط های مرطوب و آبی شده است.

مطالعه کنید: میل کروم چیست؟ از ویژگی تا قیمت میل کروم

یکی از اصلی ترین و مهم‌ترین قابلیت های میل کروم این است که بدون تغییر رنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرا که از جنس فلزی بسیار براق بوده و از همین رو احتیاجی به تغییر رنگ ندارد. لازم به ذکر است که این فلز ضد زنگ بوده و از همین رو لازم نیست آن را با استفاده از روکش های مقاوم پوشش دهی کنند. سیاه نشدن میلگردهای کروم در اثر اکسایش از دیگر ویژگی های بارز آنها است.

اگر در رابطه با ابعاد و اندازه میل های کروم می پرسید، باید خدمتتان عارض شویم که این میل ها را در ابعاد و اندازه های مختلفی طراحی و تولید نموده و روانه بازار می کنند. اندازه طبیعی این میل ها بین 20 الی 70 میلی متر می‌باشد.

گفتنی است که کشورهای بسیاری در زمینه تولید میل کروم فعالیت می کنند. از جمله مهم‌ترین و صاحب نام ترین این کشورها می توان به ایران، چین، ترکیه و رومانی اشاره کرد.

قیمت میلگرد کروم

عوامل متعدد و متنوعی وجود دارند که قیمت میل کروم را تحت تاثیر قرار می دهند. از جمله مهم‌ترین این عوامل می توان به لایه داخلی، قطر پوششی و سایز میل کروم اشاره نمود.

استاندارد قطر پوششی شافت کروم بین 15 میکرون تا 20 میلی متر است. یعنی حداقل قطر استاندارد این میل 15 میکرون و حداکثر قطر استاندارد آن 20 میلی متر است.

گاهی فلزات دیگری نظیر مس و آلومینیوم را در ساخت لایه داخلی شافت مورد استفاده قرار می دهند. این موضوع نیز سبب تفاوت قیمت و کاربرد میلگردهای کروم موجود در بازار می‌شود. اگر قصد خرید میل کروم دارید، با در نظر گرفتن این عوامل خریدی موفق و مقرون به صرفه را تجربه کنید!

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *