آشنایی با لوله هیدرولیک بدون درز فشار قوی
لوله هیدرولیک بدون درز فشار قوی که تحت عنوان لوله مانیسمان فشار قوی نیز شناخته میشود، یکی از کاربردیترین لولههایی است که استفاده از آن در صنایع امروزی بسیار رایج است. لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی از آن جهت که فاقد درز هستند، به گزینهای بسیار کارآمد در صنایع حساس تبدیل شدهاند. منظور از فاقد درز بودن این لولهها بدون جوش بودن و یکپارچه بودن ساختار آنها است. گفتنی است که طراحی و تولید این لولهها بر پایه استاندارد DIN 2353 صورت میپذیرد.
شاید با خودتان چنین بیندیشید که تاریخچه پیدایش لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی به همین چند سال اخیر باز میگردد. اما در واقع چنین نیست. سال های زیادی از ورود این لولهها به بازار گذشته و استفاده از آنها به گونهای گسترش یافته است که میتوان گفت این لولهها یکی از جدایی ناپذیرترین تجهیزات استفاده شده در سیستم های هیدرولیک حساس به شمار میآیند.
مشخصات لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی
جالب است بدانید که تولید این لولهها با دقت بسیار بالایی صورت می پذیرد. اگر این لولهها را از نزدیک دیده باشید، متوجه ظاهر زیبا و براق آنها شده اید. فرقی نمیکند لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی را به صورت روکار مورد استفاده قرار دهید یا به شکل توکار. آنچه اهمیت دارد، این است که این لولهها حتی در مجاورت هوا اکسید نمیشوند. بنابراین خبری از زنگزدگی و پوسیدگی آنها نیست!
همان طور که از نام این لولهها پیدا است، از نوع فشار قوی هستند. لولههای هیدرولیک فشار قوی دسته ای از لولههای هیدرولیک هستند که در کاربردهای نیازمند فشار کاری بالا مورد استفاده قرار می گیرند. محدوده فشار کاری این لولهها بین 1825 تا 6000 پوند بر اینچ بوده و استفاده از آنها در مواردی نظیر تجهیزات خارج از جاده و ماشینهای لباسشویی متداول میباشد. لازم به ذکر است که لولههای هیدرولیک فشار قوی عمدتا در تجهیزات متوسط و بزرگ به کار گرفته میشوند.
بدنه این دسته از لولههای کاربردی را از جنس استیل می سازند. همین موضوع سبب افزایش مقاومت و استحکام آنها شده است. گفتنی است که استفاده از استیل در ساخت لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی آنها را به تجهیزاتی کارآمد در برابر فشار کاری بالا تبدیل کرده است. این لولهها همچنین در مقابل تغییرات دمایی مقاوم بوده و تغییر شکل نمی دهند. خاصیت چکشخوار یا شکلپذیری بالا و عدم ترکخوردگی در زمان شکل دهی به روش آهنگری از دیگر ویژگیهای اساسی لولههای هیدرولیک نام برده است.
لولههای بدون درز در مقایسه با نوع درز دار در برابر خوردگی مقاوم تر هستند. این لولهها همچنین از مقاومت مکانیکی فوق العاده ای برخوردار بوده و قادرند فشار بیشتری را به نسبت لولههای درز دار تحمل کنند. گفتنی است که هر چه دیواره این لولهها ضخیم تر باشد، مقاومت حرارتی آنها بیشتر و چشمگیرتر است.
بخوانید: 0 تا 100 لوله هیدرولیک
کاربرد لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی
آنچه باعث تمایز لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی با سایر لولههای موجود در بازار شده است، نحوه تولید آنها است. جنس مواد اولیه به کار گرفته شده در ساخت لولههای مانیسمان فشار قوی با سایر لولهها تفاوت دارد. همچنین در ساخت این لولهها از جوش بهره نمی گیرند. همین موضوع سبب شده است که ساختار آنها بر خلاف بسیاری از لولههای موجود در بازار یکپارچه باشد.
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این لولهها به طور گسترده ای در صنایع مختلف و زمینه های متنوع مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله مهمترین صنایع استفاده کننده از لولههای نام برده می توان به صنایع اتومبیل سازی، صنایع لوازم خانگی، تاسیسات ساختمانی و... اشاره کرد.
این نکات را به خاطر بسپارید!
به یاد داشته باشید که لوله هیدرولیک بدون درز فشار قوی رایج ترین نوع لوله ای است که در سیستم های هیدرولیک مورد استفاده قرار میگیرد. اگر به آن دسته از افرادی متعلق هستید که قصد خرید این نوع لوله را دارید، باید بدانید که توجه به مشخصات و جزئیات این لولهها در زمان خرید بسیار حائز اهمیت است.
پیش از به کارگیری لولههای هیدرولیک بدون درز فشار قوی در سیستم های هیدرولیک حتما آنها را از غبار، رسوب، زنگزدگی و... بزدایید. چرا که این موانع می توانند باعث بروز مشکل و ایجاد خسارت در سیستم های هیدرولیک شوند.
همان طور که قبل تر نیز گفتیم، در تولید این لولهها از استیل استفاده میشود. از همین رو برای پیشگیری از زنگزدگی بدنه آنها در مراحل پایانی ساخت فرایندی را با هدف روکش کردن لوله مورد استفاده قرار می دهند تا بدین ترتیب از زنگزدگی این لولهها به ویژه در زمان ارسال و جا به جایی جلوگیری به عمل آید.
بدون نظر